Llocs d'interès

Per la seva peculiar geografia, la Riba té molts indrets atractius, dignes de visitar.


Són molt característiques i típiques les seves fonts.


També el trajecte que va des de la Riba fins a Farena, uns 13 Km, és un espectacle imponent de muntanyes, aigua i natura.


Els excursionistes disposen d'infinitat de llocs per visitar i els escaladors poden practicar aquest esport, a les parets de la Penya Roja i en altres cingleres, amb la possibilitat de sojornar al terreny d'acampada "Terreny d'acampada La Riba", actualment regentat per la Direcció Gral. De Joventut de la Generalitat.


El nucli urbà, està format per diversos agrupaments urbans: El Cap de Riba, situat a la part més alta del poble. El Centre Vila, nucli general del poble. La Carretera, nucli situat a la riba esquerra del Francolí, que s'estén al llarg d'aquesta via de comunicació, actualment la majoria d'aquestes cases estan en mal estat, inclús algunes enrunades. Un tret característic d'aquest nucli, és el pont que travessa el Francolí comunicant les barriades d'un costat i altre de riu. En aquesta zona hi ha l'Estació de tren, inaugurada l'any 1862. I finalment el barri de la Ràpita, a l'altre costat de la carretera i de la via ferroviària.


L'església parroquial, situada al nucli central, i dedicada a Sant Nicolau fou construïda entre els anys 1764 i 1770.


 

Subscriure a